Bounty, Freja og TonyVi har haft beagler siden 1992
 
Vores første beagle købte vi hos kennel Famous Joker den 14. marts 1992 (Bounty). Den 19. juni samme år indgik vi fælles ejerskab med førnævnte kennel omkring en ung han (Tony) på 17 mdr. (canadisk import).
 
I september 1993 forøgede vi hundeflokken med endnu en beagletæve fra kennel Famous Joker (Freja). Sidstnævnte tæve blev unghundeverdensvinder på verdenshundeudstillingen i Bern 1994. Disse 3 beagler (Bounty, Tony og Freja) blev grundlaget for vores lille kennel og store interesse, og i de kommende år deltog vi i mange udstillinger samt andre "hundeaktiviteter" med disse 3 dejlige beagler.

Vores baggrund og filosofi....

Det der startede med en enkelt beagle tilbage i 1992, har i dag udviklet sig til et lille, men seriøst hobbyopdræt med p.t. 6 beagler, og en livsstil hvor hundene er det naturlige og glade midtpunkt :-)
 
Igennem årene har især lydighed, udstilling samt opdræt fyldt meget, og i de senere år også schweiss og agility. Vi har mødt mange dejlige "hundemennesker" og deltaget i mange forskellige aktiviteter til stor glæde for såvel os som vores hunde.
 
Helt fra begyndelsen er beaglen kommet ind under huden på
os i en sådan grad, at vi i dag har svært ved at forestille os, at der ikke altid vil bo en enkelt - eller gerne flere beagler - i vores hjem. Beaglen har med dens helt unikke væsen og egenskaber givet os utrolig megen glæde samt også mange udfordringer i tidens løb. Udfordringerne har vi lært meget af - ikke mindst om os selv.
 
Det ligger os meget på sinde at værne om vores dejlige race samt medvirke til at fremme såvel det gode temperament og helbred, det bedårende ydre og smukke eksteriør samt et sundt og effektivt bevægelsesmønster. Derudover føler vi et stort ansvar i forhold til vores hvalpekøbere, og forsøger at rådgive og vejlede dem på bedste vis - både før og efter et hvalpekøb.
 
Mange er interesserede i beaglen, men  interessen skal også række ud over hvalpeperioden, hvor beaglehvalpe er helt uimodståelige og meget bedårende. Et hvalpekøb bør være gennemtænkt i alle detaljer - og det er bl.a. her at vi som seriøse opdrættere kan være med til at afdække hvorvidt det er en god idé at anskaffe sig en beagle(hvalp) eller ej.
 
Hundeopdræt er et "håndværk" som skal læres fra bunden af
og som ind imellem kræver sin mand/kvinde. Det er også et "håndværk", hvor man aldrig bliver udlært, og hvor lysten til
at opdrætte bør udspringe af en ærlig og oprigtig interesse for hunde generelt - og for den valgte race i særdeleshed. Desuden bør man have en høj moral og sans for god etik.
 
Jo mere vi lærer om hunde og opdræt desto mere bliver vi bevidste om at hundeopdræt er en hobby med utrolig mange aspekter, og hvor man bruger mange sider af sig selv - bl.a. intuition, "mavefornemmelse", faglighed, handlekraft, overblik og energi.
 
For os begge har det altid været en natulig og positiv proces at dygtiggøre os samt udvide vores horisont såvel fagligt som per-sonligt - og også når det kommer til at holde, træne og opdrætte hunde. Vi vil til stadighed forsøge at holde os godt og bredt ori-enteret samt fortsat lade hundenes ve og vel samt positive race-egenskaber være udgangspunktet for vores opdræt.
 
Vi er meget bevidste om det anvar der påhviler en god opdrætter - både i forhold til at opdrætte hunde, men også i forhold til hvalpekøberne. Det er et ansvar, som man bør være bevidst om og som skal tages seriøst. For de fleste oppdrættere udvikler det sig til en livsstil, og bliver en stor og integreret del af hverdagen.
 
For vores vedkommende er det også blevet en livstil, som giver vores tilværelse en ekstra dimension, som vi nødig vil undvære.
 
 
Parløb (Amber)
Casey (hundeskov)
Per Hergott Petersen | GL. Landevej 30, Mejls, DK-6800 Varde  | Tlf.: +45 2368 8905
COPYRIGHT © 2012 - 2021
ALL RIGHTS RESERVED - KENNEL SWEET COURAGE