Hvalpe / Info omkring hvalpekøb

Info omkring hvalpekøb

Lidt om hvordan vi præger vores hvalpe...

At få lov til at opleve et kuld hvalpe komme til verden samt se dem vokse og udvikle sig er en stor og berigende oplevelse - hver gang.

Vores hvalpe fødes og vokser op i vores stue, hvor der både er mulighed for ro og fred, når der er behov for det, men også mulighed for at præge dem på fremtidige udfordringer såsom støvsuger, radio/tv, gæster af forskelliigt køn og i forskellige aldre og sidst - men ikke mindst - masser af hygge og kælen i sofaen.

Gradvist udvider vi hvalpenes horisont og tager dem bl.a. med på oplevelser i den omkringliggende natur, hvor de får mulighed for nye dufte og oplevelser. Derudover tager vi dem også med på små, korte køreture i bilen, så de bliver fortrolige med bilens lyde og bevægelser.
 
Efterhånden som moderen mister lidt af den første, intense interesse i hvalpene får de også mulighed for samvær med nogle af vores unghunde/voksne hunde (naturligvis under opsyn). Flere af vore unghunde samt voksne hunde er super rollemodeller for hvalpene, og kan både lege og tumle med dem samt give kærlige irettesættelser, når det er på sin plads.
 
Vi har ca. 1-2 kuld hvalpe om året under forhold og efter principer, der må betegnes som et mindre hobbyopdræt. Det har altid været (og vil altid være) interessen for og glæden ved at opdrætte sunde, smukke og velfungerende hunde, der driver værket - og IKKE økonomien.
 
I vores opdræt har vi megen fokus på såvel psykisk som fysisk sundhed og robusthed, glade og lærenemme temperamenter samt et smukt og racetypisk ydre. I vores opdræt såvel som i vores daglige omgang med hundene har vi også megen fokus på at styrke racens naturlige og positive egenskaber såsom gå-på-mod, nysgerighed, udholdenhed og robusthed.
 
Forventninger og ønsker... 
 
Som hvalpekøber bør man have forskellige ønsker/krav til den kennel, hvor man ønsker at købe sin hvalp. Ser såvel hvalpe som de voksne hunde ud til at trives , og virker de glade og tillidsfulde overfor fremmede? Hvordan er moderens temperament? Det er jo den første adfærd, som hvalpene oplever fra en voksen hund, og den de i første omgang "kopierer". Hvordan ser omgivelserne ud - og bliver man taget godt imod? Bliver der svaret ærligt og velvilligt på kritiske spørgsmål omkring evt. arvelige sygdomme, og er der efterfølgende mulighed for råd og vejledning?
 
Når man overvejer at købe en hvalp/hund bør man i første omgang kigge kritisk på hvor meget tid og overskud man har i sin hverdag. De fleste har en masse ønsker til deres fremtidige familiehund, men man skal også huske at tænke på hvad man selv har at tilbyde hunden. Især en hvalp kræver megen tid og opmærksomhed (særligt det første års tid), men også i tiden fremover bør der være tid til og fokus på opmærksomhed, stimulation, motion og træning. Når man først har påtaget sig ansvaret for et (kæle)dyr, er det et ansvar der bør tages seriøst - også når hvalpen er blevet en "umulig teenager" og senere en voksen hund. Livet som hundeejer er forbundet med en masse gode og positive oplevelser, men de går hånd i hånd med ansvaret. Endelig må man også løbende forvente udgifter til foder, forsikring, dyrlæge, træning samt div. udstyr og tilbehør.
Tid, tålmodighed og konsekvens
 
er 3 vigtige nøgleord i omgangen med en beagle. Vi anbefaler, at man læser tilgængeligt materiale om beaglen, bl.a. bogen "Beagle" (forlaget Atelier). På Beagle Klubbens hjemmeside http://beagleclub.dk/hvalpeanvisning/k%c3%b8bhvalp.aspx og på http://beagleclub.dk/hvalpeanvisning/faq.aspx 
kan man også finde flere gode råd.
Per Hergott Petersen | GL. Landevej 30, Mejls, DK-6800 Varde  | Tlf.: +45 2368 8905
COPYRIGHT © 2012 - 2021
ALL RIGHTS RESERVED - KENNEL SWEET COURAGE